Colix ökar tempot ytterligare och anställer ny säljare

Linn van der Hoek Karlsson och Jimmy Ahonen, säljare på Colix.

Småländska Saas-bolaget Colix fortsätter att gasa på sin tillväxtresa och rekryterar ännu en erfaren säljare som ansluter till försäljningsteamet.

Jimmy Ahonen med erfarenhet från både telefonförsäljning på Vattenfall och från butiksförsäljning på Elgiganten blir ny säljare på Colix och kommer tillsammans med Linn van der Hoek Karlsson och studenterna Isak Hofvenstam och Olivia Nordblad utgöra försäljningsteamet som bearbetar Colix utvalda kundsegment.

– Vi har under hösten skapat en framgångsrik försäljningsprocess och kommit igenom våra huvudsakliga kundsegment åkerinäringen samt byggsektorn på ett fantastiskt fint sätt trots våra begränsade resurser inom försäljning och marknadsföring. Att nu få addera Jimmy till teamet känns kanon. Nu ökar vi tempot ytterligare, säger VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg- och fastighetsbranschen, åkeri- och besöksnäringen och bostadsrättsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.

I augusti 2021 anslöt den erfarna småbolags-vd:n och näringslivsprofilen Therese Lundstedt till Colix som ny VD. Därefter har många unga talanger anslutit till bolaget. I maj började bolagets nya Produkt- och utvecklingschef Kristin Kaasen och i september anslöt Robin Westin som Colix Tech Lead. Bolaget har även växt med flera unga talanger under året.

– Colix produkt är helt rätt i tiden och hjälper verkligen sina användare i vardagen, vilket är precis vad man som säljare vill se för att kunna göra ett bra jobb. Därtill är Colix ett företag jag verkligen tror på och att då få vara med på resan tidigt känns fantastiskt. Att dessutom få jobba tillsammans med en så erfaren företagsledning ser jag som en riktig vinstlott, säger Jimmy Ahonen, ny säljare på Colix.

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Inläggets författare

Therese Lundstedt

Therese är en prisad företagsledare, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Hon har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot och har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet. Ämnen hon även föreläser om. Therese är VD för Colix.

Boka en demo

Digitala tjänster och produkter som våra kan vara ganska svåra att förstå sig på. Därför visar vi dig gärna andra kunders mobilappar vi byggt. Det brukar vara det bästa för att ge dig en känsla för hur en app för dig och ditt företag skulle kunna se ut. En digital demo tar ca 15-30 minuter. Boka genom att fylla i formuläret eller genom att maila Linn direkt.

linn.karlsson@colix.se