Guldhov, kända från TV-serien Draknästet, bygger Colixapp för inhämtning av hovdata för 3D-skanning

Innovationsbolaget Guldhov International AB har utvecklat en patenterad hästsko med hjälp av modern 3D-teknik. För att möjliggöra effektiv inhämtning av data som i nästa steg ska 3D-skannas, har Guldhov tillsammans med Colix tagit fram en mobilapp och webblösning där filmer och bilder av hovar skickas in och hästskor beställs. 

En mycket stor del av hästars skador kan härledas till hälta och hovproblem. Därför har Guldhov utvecklat en helt ny form av hästsko. Förutom att skon är 3D-skannad, vilket ger en perfekt passform, så behöver inte spik eller lim användas för att fästa skon.

Vi vill göra det enkelt att beställa våra hästskor. Mobilen är alltid med i stallet och därför kommer det att vara möjligt för hästägarna att skanna, fota, skicka in data, beställa och betala nya skor direkt via appen, säger Mia Guldhov, grundare Guldhov International AB.

I appen kommer Guldhov erbjuda möjligheten att välja olika färger, lägga till ett namn eller en logotyp på skon. Man kan även välja antal broddar på hästskorna, för att passa olika årstider och aktiviteter.

Guldhov är ett bra exempel på företag som har bra kunskap om sina egna processer och sina slutkunders behov. Genom att förena det med Colix teknik och kompetens, så har vi kunnat ta fram en skräddarsydd app som redan nu vid lansering kan användas av alla Guldhovs kunder, säger Therese Lundstedt, vd på Colix.

Guldhovs app finns att ladda ner i App Store och Google Play.

För frågor, vänligen kontakta:

Therese Lundstedt
VD Colix Systems AB
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Mia Guldhov
Grundare och VD Guldhov International AB
070-715 50 38
mia@actioab.se

Om Colix
Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-grundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. 2021 tillträdde näringslivsprofilen Therese Lundstedt som ny VD. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg- och fastighetsbranschen, åkeri- och besöksnäringen, bostadsrättsföreningar och idrottsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.

 

Boka en demo

Digitala tjänster och produkter som våra kan vara ganska svåra att förstå sig på. Därför visar vi dig gärna andra kunders mobilappar vi byggt. Det brukar vara det bästa för att ge dig en känsla för hur en app för dig och ditt företag skulle kunna se ut. En digital demo tar ca 30 minuter. Boka genom att fylla i formuläret eller genom att maila Linn direkt.

linn.karlsson@colix.se