Vi på Colix- VD Jens Collskog | Colix Systems

Vi på Colix- VD Jens Collskog

Colix är ett spännande företag som utvecklas varje dag, mycket tack vare de individer som arbetar här. Med jämna mellanrum kommer du få ta del av och lära känna personerna bakom företaget. Läs om våra roller, vilka vi är och givetvis våra favoritappar. Välkommen att lära känna oss!

 

Först ut är Jens Collskog

Vad är din roll på Colix?

Jag är VD på företaget. Men i ett företag som är i ett så tidigt skede som Colix innebär det egentligen att man gör allt möjligt. En riktigt bra dag på jobbet innebär att jag kommunicerar mycket med såväl kunder som partners och kollegor. Det är ofta i dialog med andra som de riktigt goda idéerna växer fram.

Vad har du för utbildning?

På gymnasiet gick jag 4-årig teknisk linje med inriktning elektronik. Sedan var tanken att jobba något år för att därefter läsa vidare på Universitet. Men eftersom jag direkt hittade mitt drömjobb, som var enormt intressant och utvecklande, så blev det aldrig av att jag läste vidare.


Vad har du jobbat med innan du började på Colix?

Mitt första riktiga jobb var på SPCS (Scandinavian PC Systems), numera Visma SPCS. Detta var 1989 och företaget hade då ca 10 anställda. Jag började i kundsupporten samtidigt som företaget lanserade en ny serie program för bland annat bokföring, fakturering och löneadministration. Under de kommande åren växte företaget snabbt och i mitten av 1990-talet var man marknadsledande i Sverige på ekonomiprogram för mindre företag. Mitt ansvar växte i takt med företaget, och jag var bland annat säljare, försäljningschef, utbildningschef och eftermarknadschef med ansvar för alla kontakter med befintliga kunder.

2001 lämnade jag SPCS och grundade tillsammans med en kollega Fortnox AB, där vi utvecklade samma typ av program, men helt internetbaserade vilket var nytt då. Med Fortnox gjorde vi en fantastisk tillväxtresa och företaget är idag klart störst i Sverige på internetbaserade ekonomiprogram. Jag var kvar på Fortnox till hösten 2014, varav de sista 4,5 åren som VD.

De sista åren innan vi startade Colix Systems 2017 arbetade jag som konsult för ett antal tillväxtföretag och även för Almi Företagspartner där jag utbildat och varit mentor för ett stort antal företag med tillväxtambitioner.

Hur skulle du kort beskriva dig själv?

Mitt främsta kännetecken är nog att jag har en stor brist på tålamod. När jag får för mig att jag vill göra något vill jag att det sker omgående. Vidare så tror jag mycket på att testa saker utan att planera alldeles för mycket. “Skjut först – sikta sen” är ett motto som jag tycker är relevant i många sammanhang.

I övrigt hoppas jag att jag uppfattas som en bra ledare och kollega. Jag försöker uppmuntra till att ta stort eget ansvar och försöker då matcha det med att ge stora befogenheter och stort utrymme. Jag vill att de som får sina första jobb på Colix ska få samma möjligheter att utvecklas och ta ansvar som jag själv fick när jag började på SPCS.

Vad är det bästa med att jobba på Colix?

Det bästa just nu är att vi är ett fantastiskt team med riktigt bra, engagerade och ansvarstagande personer på varje position. Vidare så är vi fortfarande små och snabbfotade, vi kan ta ett snabbt beslut och sedan direkt genomföra det. Vi kan verkligen skjuta först och sikta sen, och behöver inte dra någonting i långbänk.

Till sist har vi fantastiska kunder som också är engagerade och som verkligen hjälper oss att hela tiden utveckla och förbättra vårt erbjudande.

Att få vara en del av ett sammanhang som Colix är just nu är helt enkelt en fantastisk förmån.

Vilken är din favoritapp och varför?

Jag har flera favoritappar, exempelvis Avanza, Runkeeper och Spotify. Det är appar som är enkla att lära sig och att använda, precis som vi vill att Colix och våra kunders appar ska vara.

Scroll to Top

Nyfiken på vad som händer på Colix?

Registrera dig till vårt nyhetsbrev!