Colix inleder samarbete med Volvo och blir del av Volvo Lastvagnars nya tjänst på den svenska marknaden

Jens Collskog, tf VD Colix                       

Colix har tecknat ett samarbetsavtal med Volvo Lastvagnar som innebär att Colix appar för åkeri- och transportsektorn får ta plats i Volvo’s nya tjänst My Business Apps. Samarbetet innebär att Volvo Lastvagnars och Colix gemensamma åkerikunder får möjlighet att nå sina Colix-appar direkt via sina Volvo-fordons inbyggda fordonsdatorer.

My Business Apps är en ny prenumerationsbaserad tjänst från Volvo Lastvagnar tillgänglig på den svenska marknaden från slutet av 2023. Tjänsten gör det möjligt för kunder att ladda ner affärsrelaterade appar från olika tjänsteleverantörer för användning i lastbilens sidodisplay.

Samarbetet med Colix gör det möjligt för oss att tillsammans leverera en mer komplett lösning till våra gemensamma kunder och göra nya kunder medvetna om hur de kan dra nytta av detta samarbete, säger Annelie Norhav, Produktansvarig på Volvo Lastvagnar.

My Business Apps är ett tillägg till vårt digitala tjänsteerbjudande i Volvo Connect. Genom att samarbeta med andra tjänsteleverantörer kan vi erbjuda ett bredare utbud av tjänster till våra kunder och deras förare. Det betyder att våra kunder kan dra nytta av att använda redan befintlig hårdvara och anslutningsmöjligheter i sina Volvolastbilar och även förbättra förarens arbetsmiljö inne i hytten, säger Annelie Norhav, Produktansvarig på Volvo Lastvagnar.

Samarbetet kring denna distribution av Colix åkeriapp är ett första steg i samarbetet mellan Colix och Volvo. Tjänsten kommer att vara tillgänglig på lastbilar tillverkade med den senaste sidodisplayen från 2021.

Vi är mycket glada och stolta över att vara en av ett mindre antal samarbetspartners som fått möjlighet att från start ta plats i Volvos nya tjänst My Business Apps. Att vi blivit utvalda av Volvo ser vi också som ett tecken på att vår åkeriapp håller en hög standard och innehåller funktioner som verkligen underlättar och effektiviserar våra kunders vardag, säger Jens Collskog, Tf VD och partneransvarig för Colix.

Colix har idag hundratals kunder inom vitt skilda branscher såsom åkeri, transport, bygg, fastigheter, mfl. I de skräddarsydda Colix-apparna återfinns ofta regelverksefterlevnad kopplat till arbetsmiljölagar såsom avvikelserapportering, rapportering av olyckor och tillbud och överträdelserapportering av kör- och vilotider för transportbolag men även funktioner för internkommunikation, ledighetsansökningar, sjukanmälningar, digitala personalhandböcker, kontaktinformation, onboarding av nya medarbetare och mycket mer. För frågor,

Jens Collskog, Tf VD och partneransvarig Colix
jens.collskog@colix.se
073-363 23 00

Pernilla Svensson, Product Manager Fleet management services
pernilla.svensson@volvo.com
073-902 57 32

Rikard Unosson, Product Manager Fleet management services
rikard.unosson@volvo.com
073-902 63 04
För mer information om My Business Apps: Kontakta din Volvoåterförsäljare.

Om Colix åkeriapp
Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. 2021 tillträdde näringslivsprofilen Therese Lundstedt som VD. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag återfinns kunderna b la inom bygg- och fastighetsbranschen, åkeri- och transportnäringen. Kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa en aktiv internkommunikation.