Colix siktar på ökad tillväxt och anställer försäljningschef

Joakim Rask                                                   

Småländska Saas-bolaget Colix fortsätter sin tillväxtresa och anställer nu en erfaren försäljningschef, Joakim Rask med bakgrund från Visma SPCS, Bauer Media Group och Trygg Hansa.

Joakim Rask har lång erfarenhet från försäljning och från försäljning inom IT-sektorn av mjukvaruprodukter samt som teamledare. Han kommer senast från en roll som distriktssäljare för 1Komma5. Han blir nu ny försäljningschef på Colix och tar plats i Colix ledningsgrupp.

– Vi har en bevisat välfungerande och efterfrågad produkt, hundratals nöjda kunder inom väl valda kundsegment, en utvecklad eftermarknadshantering och flertalet gynnsamma samarbeten på plats. Med Joakim får vi nu också in värdefull erfarenhet från försäljning och från att leda säljteam vilket är precis vad vi behöver i den fas som Colix nu befinner sig i, säger VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget hundratals kunder som återfinns inom åkeri- och transportnäringen, bygg- och fastighetsbranschen, samt andra vitt skilda branscher. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.

I augusti 2021 anslöt den erfarna småbolags-vd:n och näringslivsprofilen Therese Lundstedt till Colix som ny VD. Tidigare VD Jens Collskog gick i och med VD-rekryteringen över till att bli arbetande styrelseordförande. Därefter har många unga talanger och seniora IT-utvecklare samt Kristin Kaasen, Colix Utvecklings- och produktchef anslutit till bolaget. Under våren 2023 bildades en ny ledningsgrupp där Joakim Rask nu tar plats.

– Jag ser en fantastisk potential i både produkten och Colix som företag och ser verkligen fram emot att få bli del av företaget och vara med om att öka Colix tillväxttakt ytterligare, säger Joakim Rask.

 

Joakim Rask tillträder som ny försäljningschef den 13 november.  

 

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

 

Joakim Rask
Tillträdande Försäljningschef
076-390 50 44