I år händer det!

Tänker man inte så varje år? Alla surdegar ska plötsligt kännas roliga att ta tag i och alla problem kommer att bli bortblåsta. Jag gillar nystarter precis som alla andra men har i företagandet ställt om från sprintläge till maraton. Det gäller att prioritera och framför allt göra rätt saker hela tiden oavsett om månaden heter januari eller augusti eller vilket år det är.

 

Jag har under åren gått in i flera nya bolag som VD och jag gillar att få ett halvår på mig innan det blir ett helt nytt år att ta tag i. Under det första halvåret hinner man identifiera eventuella brister, problem, arbetssätt som inte fungerar, kommunikation som behöver förbättras, osv. I precis det läget befinner jag mig med Colix nu. Under Q3 och Q4 har vi både rekryterat och förändrat hur vi jobbar, hittat mål och uppföljning och nu är januari här.

Målen för Colix är enkla – vi ska växa och det snabbt. Vi har nu en rejäl kundstock, vi har testat vår produkt på marknaden och vet att den både behövs och är efterfrågad och prismässigt ligger vi rätt. Nu ska den säljas till utvalda segment och självklart fortsätta att förbättras för att kunna attrahera även fler kundsegment.

Så vad är då unikt med detta? Ingenting. Men jag har börjat förstå att det är det som är grejen. Att gneta på, aldrig tappa fokus och att alltid, alltid göra det lilla extra och att orka göra annorlunda idag än igår är vägen till framgång. Det är faktiskt inte svårare än så.

Med några få utvalda mål som riktlinje tar vi sats och ger oss in i 2022. Många pratar om mål, om att det är lätt att sätta upp dem men svårt att nå dem. I min mening så är det enda man behöver göra för att uppnå mål att faktiskt att kommunicera dem (konstant) och att aktivt följa upp dem. Även det enkelt men effektivt.

Som ni märker så gillar jag inte att krångla till det i onödan och så här långt så har min taktik fungerat. Viktigt är såklart att ha ett riktigt bra team runt omkring sig. Det har jag på Colix, vi är dock lite få och behöver bli fler (läs gärna om våra lediga jobb). Men med uppnådda mål och framgångar i bagaget brukar man också få anställa de riktiga stjärnorna så det ser vi fram emot att göra i år.

Januari har något visst ändå – nu är det full fart, rätt fokus och en massa beslut som gäller så ses vi vid mållinjen.

Inläggets författare

Therese Lundstedt

Therese är en prisad företagsledare, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Hon har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot och har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet. Ämnen hon även föreläser om. Therese är VD för Colix.