Småländska SaaS-bolaget Colix visar på kraftig tillväxt och tar in 15 MSEK genom nyemission

Colix grundare Peter Lindberg och Jens Collskog och Therese Lundstedt, VD
Foto: Michaela Thornström

Småländska Saas-bolaget Colix tar in nya profilerade aktieägare och fyller på kassan med 15 MSEK i en nyemission samtidigt som de kan visa på kraftig tillväxt av ARR och nya kunder.

I Colix aktiebok ryms många småländska investerare, entreprenörer och affärsänglar såsom Lennart Burde och Rolf Dahlberg förutom de två grundarna och majoritetsägarna Jens Collskog och Peter Lindberg. De befintliga aktieägarna har i och med den senaste kapitalanskaffningen ökat sitt engagemang samtidigt som 30 nya investerare gått in i bolaget. Bland de nya aktieägarna återfinns bland andra flertalet rutinerade affärsänglar i Stockholmskretsar såsom Andreas Artelius, Head of Strategy och M&A på Capgemini med ett förflutet inom Klarna.

Colix förra nyemission genomfördes i juni 2021. Trots det rådande och bistra investeringsklimatet har Colix inte sänkt sin värdering sedan dess. Sedan föregående emission har bolaget ökat sina årligen återkommande intäkter (ARR) med 70 procent. Årets första fem månader visar på en omsättningstillväxt på 157 procent. Efter den senaste nyemissionen värderas Colix till 107 miljoner kronor.

Det senaste året har vi vidareutvecklat vår produkt, valt en tydligare inriktning när det gäller val av kundsegment, blivit tydligare i vårt kunderbjudande och kommunikation och byggt om vår organisation. Detta ser vi redan nu ge frukt och borgar för en än snabbare tillväxt i framtiden. Därtill har vi en fantastisk laguppställning i företaget med både relevant erfarenhet matchat med unga talanger, säger VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. I augusti 2021 anslöt den erfarna småbolags-vd:n och näringslivsprofilen Therese Lundstedt till Colix som ny VD. Därefter har många unga talanger anslutit till bolaget och i maj 2022 började bolagets nya Produkt- och utvecklingschef Kristin Kaasen med ett förflutet från Visma SPCS och Fortnox.

Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget närmare 200 kunder som återfinns främst inom bygg- och fastighetsbranschen samt åkeri– och transportnäringen. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, följa lag- och myndighetskrav, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa bättre medarbetardialog.

I och med nyemissionen har Colix ett femtiotal delägare. Bolaget har idag ca 20 medarbetare och huvudkontoret i Växjö.

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Jens Collskog
Grundare Colix
073-363 23 00
jens.collskog@colix.se