GBJ Bygg digitaliserar kommunikationen till sina bostadsrättsföreningar

Bygg- och bostadsbolaget GBJ Bygg har ingått ett samarbete med apptillverkaren Colix som innebär att GBJ Bygg köper skräddarsydda appar till sina bostadsrättsföreningar. På så sätt kan GBJ Bygg erbjuda de nya bostadsrättsinnehavarna en helt digital värld både inför inflyttning och för livet i bostadsrättslägenheterna.

Då varje bostadsrättsförening får en unikt skräddarsydd app sett till design, innehåll, användare och behörigheter osv så har köparna av de nyproducerade bostadsrätterna alltid informationen om det nya boendet nära till hands.

”Vi vill att det ska vara smidigt att flytta in i våra nyproducerade boenden och enkelt att hålla sig informerad. Samtidigt minskar och förenklar vi våra egna och den kommande styrelsens arbetsinsatser när det gäller kommunikation då vi nu når alla boende via en app i deras egna telefoner”, säger Erika Dahlström, Försäljningschef på GBJ Bygg.

Efter att medlemmarna flyttat in i bostadsrätterna och den nya föreningsstyrelsen blivit utsedd tar styrelsen över ansvaret för appen. Appen innehåller bland annat nyhetsflöden både från styrelsen men också mellan medlemmarna själva, resursbokning av exempelvis tvättstuga eller elcyklar, felanmälan, inbjudan till föreningsstämma, städdagar eller andra gemensamma aktiviteter, unika erbjudanden såsom specifika rabatter. Därtill finns möjlighet att sända ut viktig information via push-notiser.

”Genom att hjälpa företag att digitalisera sina processer och sin kommunikation så hjälper vi våra kunder att spara tid samtidigt som de blir både moderna och relevanta gentemot sina kunder. I dagens informationsbrus måste information finnas tillgänglig på ett enkelt sätt utan krångliga lösenord och helt on demand. Därför är mobilappar det mest tillgängliga och enkla sättet att samla information på idag”, säger Therese Lundstedt, vd för Colix.

För frågor:

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Erika Dahlström
Försäljningschef GBJ Bygg
0470-74 88 51
erika@gbjbygg.se

Om Colix
Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-grundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. 2021 tillträdde näringslivsprofilen Therese Lundstedt som ny VD. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg– och fastighetsbranschen, åkeri– och besöksnäringen, bostadsrättsföreningar och idrottsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.