Colix app för byggbolag

Bygg framgång med en skräddarsydd byggapp

Planering, struktur, säkerhet och kommunikation är viktiga delar för framgångsrika byggbolag. Att medarbetarna allt som oftast är utspridda på olika projekt och dessutom arbetar på plats i verkligheten snarare än att sitta framför en datorskärm försvårar ofta både kommunikation och dokumentation i dessa bolag. Som medarbetare inom byggsektorn är det också svårt att ha ordning på alla dokument, pärmar och att följa uppsatta processer och arbetsmiljökrav när man sällan har en dator och kontor tillhands. Därför har vi hjälpt många byggbolag att bygga interna skräddarsydda mobilappar så att medarbetarna kan ha kontoret med sig i fickan. 

En effektiv intern app för framgångsrika byggbolag

Vi anpassar er app efter era önskemål för att effektivisera vardagen för era medarbetare. I app kan ni snabbt och smidigt nå ut med information till era medarbetare via chatt och nyhetsflöden för en effektivare kommunikation. Dels inom era team men ni kan även nå ut med informationen till alla inom hela företaget på bara ett klick. Ni kan hantera alla era viktiga dokument och ladda upp ritningar på ett strukturerat och lättåtkomligt vis. Även bokning av fordon och verktyg, rapportering av avvikelser, skador och frånvaro och ansöka för ledighet kan enkelt skötas direkt i appen samt få återkoppling.  

Hur går det till?

Vid ett första uppstartsmöte går vi igenom era processer, önskemål och behov. Därefter bygger vi en nyckelfärdig app- och webblösning åt er. Lösningen skräddarsys med er logotyp, era färger och design och självklart fyller vi den med era texter och ert innehåll.

Är ni osäkra på vad som bör finnas med i en medarbetarapp eller är ovan som IT-beställare så kan ni slappna av. Vi har byggt hundratals lösningar och har såklart massor av erfarenhet, tankar och idéer som vi presenterar för er så att vi kommer igång på ett smidigt och framför allt tidseffektivt sätt.

Hur går det till?

Vid ett första uppstartsmöte går vi igenom era processer, önskemål och behov. Därefter bygger vi en nyckelfärdig app- och webblösning åt er. Lösningen skräddarsys med er logotyp, era färger och design och självklart fyller vi den med era texter och ert innehåll.

Är ni osäkra på vad som bör finnas med i en medarbetarapp eller är ovan som IT-beställare så kan ni slappna av. Vi har byggt hundratals lösningar och har såklart massor av erfarenhet, tankar och idéer som vi presenterar för er så att vi kommer igång på ett smidigt och framför allt tidseffektivt sätt.

Boka en demo

Digitala tjänster och produkter som våra kan vara ganska svåra att förstå sig på. Därför visar vi dig gärna andra kunders mobilappar vi byggt. Det brukar vara det bästa för att ge dig en känsla för hur slutresultatet skulle kunna bli för dig och ditt företag. En demo tar ca 20 minuter, är kostnadsfri och görs digitalt. Boka genom att fylla i formuläret nedan så hör vi av oss.

Vad innehåller en typisk app för ett byggbolag?

Personalhandbok

Nyhetsflöde för viktig information som nya rutiner eller trevlig information som nya kollegor, fredagsfika, eller sommarfesten

Ansökningar om ledighet, semester, VAB eller sjukanmälan

Checklistor för besiktningar och ronder

Chatt – en och en eller i grupp

Arbetsmiljöarbete och incidentrapportering

Rapportering av ändrings- och tilläggsarbeten

Onboarding av nya medarbetare med ex. godkännande av alla policies, signering av anställningsavtal och annan viktig information när man är ny på jobbet

Hallands största byggbolag kommunicerar med en Colix-app

En av våra kunder i byggsektorn är PH Bygg med 200 medarbetare som hade utmaningar med att kommunicera med alla sina yrkesarbetare som befinner sig ute på projekt på dagarna. Nu kan de genom sin Colix-app informera, ta emot sjukanmälningar, lagra utbildningsintyg digitalt och mycket mer. Läs intervjun med deras personalasvariga, Victoria om varför hon tog steget att bygga Colix-app för PH Bygg.

Läs intervjun med Victoria

Granflo Byggs digitala kommunikation och avvikelsehantring

Granflo Bygg var på jakt efter ett effektivare sätt att hantera sin avvikelsehantering på och ville samla all viktig information på ett och samma ställe. Då de dessutom har, som många andra byggbolag, en personalstyrka som är utspridda på olika uppdrag i olika städer hade de tidigare det svårt att nå ut med information till alla samtidigt. Nu sköter de allt detta med sin Colix-app.

Läs intervjun med GRANFLO BYGGS VD

Vanliga frågor och svar

Vilka typer av byggbolag kan dra nytta av en intern app?

Alla! Våra appar skräddarsys efter era behov. 

Hur kan en intern app för byggbolag underlätta kommunikationen mellan olika projekt och medarbetare på fältet?

I appen kan ni både chatta en och en eller i grupp, skicka ut nyhetsflöden för att snabbt nå ut med information men även finna kontaktregister till alla medarbetare oavsett tid och plats.

Vi visar dig gärna

Digitala tjänster och produkter som våra kan vara ganska svåra att förstå sig på. Därför visar vi dig gärna vår demo och tidigare app- och webblösningar vi byggt. Det brukar vara det bästa för att få en bättre koll och känsla för hur slutresultatet skulle kunna bli för dig och ditt företag. En kortare demo tar 30 minuter och kan göras digitalt. Boka en så visar vi dig snabbt och lätt.

Boka en demo!

Hör av dig till oss

När man väljer nya teknikleverantörer vill man såklart inte köpa grisen i säcken. Vi vet, vi har varit i samma sits många gånger. Just därför har vi byggt ett helt team med fantastiska kundansvariga som står redo och som du mer än gärna får höra av dig till om du har frågor eller funderingar kring våra digitala lösningar, tekniken, bolaget Colix eller annat.

Hör av dig

Varför välja Colix?

Det finns massor av leverantörer när det kommer till app- och webblösningar. Vi tycker själva att vårt upplägg är både bra och schysst. Det är skapat för att vara kundvänligt på riktigt. Dessutom vet du som alltid vad du ska betala och vad du får hos oss. Som grädde på moset så får du Sveriges mest kärleksfulla support på köpet. Fler skäl om varför du ska välja Colix...

Läs mer