Colix krokar arm med revisionsexpert och lanserar ISQMonline

Jens Collskog, ansvarig för partnersamarbeten och medgrundare av Colix.
Foto: Michaela Thornström

Den 15 december träder ISQM1, en ny standard inom revisionsvärlden, i kraft. Tillsammans med SaaS-företaget Colix lanserar revisions- och kvalitetsstyrningsexperten Kristofer Block nu ISQMonline, en digital tjänst som ger revisions- och redovisningsbyråer stöd att följa den nya standarden online.

Kristofer Block har genom sitt engagemang i FAR:s normgivningsgrupp för revision specialiserat sig på såväl revision i mindre och medelstora aktiebolag som standarden ISQM1 och hur kvalitetsstyrning fungerar. Han har bara under 2022 hjälpt mer än 30 byråer av varierande storlek att designa och implementera deras kvalitetsstyrningssystem. Kristofer är även författare till boken ”ISQM1 för mindre och medelstora revisionsbyråer – Utforma och införa ert kvalitetsstyrningssystem” och är en populär föreläsare på FARs kurser i ISQM1.

– Jag vill hjälpa Sveriges små och medelstora revisions- och redovisningsbyråer att följa ISQM1 på ett enkelt och modernt sätt. Den webb- och applösning som vi tagit fram tillsammans med Colix fyller precis det behov som branschen har och är så användarvänligt att det är lätt att komma igång och att vara compliant, säger Kristofer Block.

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Colix kunder återfinns idag bland annat inom åkeri– och transportnäringen samt bygg– och fastighetsbranschen. Colix har dessutom tillsammans med olika samarbetspartners skapat ett flertal olika app- och webbaserade system där Colix står för den tekniska plattformen och partnern för innehållet.

– Jag har arbetat med redovisnings- och revisionsbranschen som målgrupp nästan hela min karriär och ser många fler behov som behöver digitaliseras för att underlätta byråernas dagliga arbete. Samarbetet med ISQMonline är otroligt spännande där Kristofer Blocks kompetens enkelt kan digitaliseras och spridas till många tack vare Colix teknik, säger Jens Collskog, medgrundare och partneransvarig på Colix.

ISQMonline finns att se redan nu och lanseras i januari.

För frågor;

Jens Collskog
Medgrundare och partneransvarig Colix
073-363 23 00
jens.collskog@colix.se

Kristofer Block
Block Revisionskvalitet/ISQMonline
0705-55 36 33
kristofer@block.nu

Läs mer om Colix upplägg för partners här.