Colix toppar laget och anställer erfaren IT-kvinna som utvecklings- och produktchef

Kristin Kaasen, ny Utvecklings- och produktchef och Therese Lundstedt, VD
Foto: Michaela Thornström

Småländska Saas-bolaget Colix fortsätter att gasa på sin tillväxtresa och anställer nu ännu en erfaren IT-ledare, Kristin Kaasen med bakgrund från IST Group, Fortnox och Visma.

Kristin Kaasen har lång erfarenhet från IT-sektorn och av produktutveckling av mjukvaruprodukter, som teamledare och produktägare. Hon blir nu ny Utvecklings- och produktchef på Colix.

– Vi har nu en bevisat väl fungerande produkt, hundratals nöjda kunder och ett duktigt, ungt team av medarbetare på plats. I Kristin Kaasen får vi nu också in erfarenhet i form av en perfekt mix av IT, produktutveckling, kundfokus, ledarskap och vana från att utveckla mjukvara, säger VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg– och fastighetsbranschen, åkeri– och besöksnäringen och bostadsrättsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.

I augusti 2021 anslöt den erfarna småbolags-vd:n och näringslivsprofilen Therese Lundstedt till Colix som ny VD. Tidigare VD Jens Collskog gick i och med VD-rekryteringen över till att bli arbetande styrelseordförande. Därefter har många unga talanger anslutit till bolaget och nu även Kristin Kaasen.

Jag ser en fantastisk potential i både produkten och Colix team. Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att göra Colix till den framgångssaga jag tror att företaget kan bli, säger Kristin Kaasen.

Kristin Kaasen tillträder som ny Utvecklings- och produktchef under det andra kvartalet i år.

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se