Colix anställer erfarna småbolags-vdn Therese Lundstedt och tar in 7,5 MSEK genom nyemission

Småländska Saas-bolaget Colix rustar för tillväxt och anställer den erfarna småbolags-VDn och finansprofilen Therese Lundstedt och tar samtidigt in 7,5 MSEK i en nyemission.

Therese Lundstedt har en bakgrund inom finans-, bygg- samt IT-branschen som tidigare VD för förbundet Unga Aktiesparare, nätmäklaren Aktieinvest och senast som VD för det gröna byggbolaget Urbangreen. Hon har även utsetts till Framtidens kvinnliga ledare samt en av Näringslivets superkommunikatörer och har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot. Lundstedt har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, kommunikation, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet.

Colix är ett riktigt guldägg till bolag som jag verkligen ser fram emot att driva till rejäl tillväxt tillsammans med grundarna och medarbetarna. Colix produkt hjälper framförallt bolag inom traditionellt digitalt omogna branscher att digitalisera sig, vilket känns både viktigt och helt rätt i tiden, säger tillträdande VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-grundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg- och fastighetsbranschen, åkeri– och besöksnäringen och bostadsrättsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa kunddialog.

– Nu när vi har en väl fungerande produkt och en kundbas som bevisar både nyttan av våra produkter samt att vårt koncept fungerar har det blivit dags för Colix att ta nästa steg. Genom att anställa Therese med hennes erfarenhet och track record och genom att fylla på kassan är vi nu väl rustade för tillväxt, säger grundaren Jens Collskog.

I och med nyemissionen har Colix 28 delägare vilka främst är småländska företagare och entreprenörer. Bolaget har idag 15 medarbetare med huvudkontor i Växjö. Båda grundarna stannar som operativa inom bolaget som även siktar på fler nyanställningar under hösten. Jens Collskog föreslås som ny ordförande för bolaget vilket beslutas vid årsstämman den 30 juni. Therese Lundstedt tillträder som VD den 2 augusti.

För frågor;

Therese Lundstedt
Tillträdande VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Jens Collskog
Grundare Colix
073-363 23 00
jens.collskog@colix.se