Colix fortsätter satsa och anställer erfaren Tech Lead

Robin Westin, ny Tech Lead på Colix                                                   

Småländska Saas-bolaget Colix fortsätter att gasa på sin tillväxtresa och anställer nu ännu en erfaren IT-person då Robin Westin med bakgrund från IST Group och Visma ansluter till företaget som Tech Lead. Colix säkerställer därmed fortsatta satsningar på sin produkt och den tekniska utvecklingen. 

Robin Westin har lång erfarenhet som full stack-utvecklare och som Tech Lead från både större och mindre bolag. Han blir nu ny Tech Lead på Colix.

Vi har nu en bevisat väl fungerande produkt, hundratals nöjda kunder och ett duktigt team av medarbetare på plats. I och med rekryteringen av Robin får vi nu också in kompetens och erfarenhet kring smart mjukvaruutveckling, ständig teknisk förbättring, nya arbetssätt och dessutom en fantastiskt härlig person som kommer att förgylla både produkten och våra arbetsdagar, säger Colix VD Therese Lundstedt

Colix grundades 2017 av serieentreprenören och Fortnox-medgrundaren Jens Collskog och IT-entreprenören Peter Lindberg. Bolagets egenutvecklade plattform gör det möjligt att skapa skräddarsydda appar och webblösningar. Idag har bolaget ett hundratal kunder som återfinns bland annat inom bygg– och fastighetsbranschen, åkeri– och transportnäringen och bostadsrättsföreningar. Många av kunderna använder Colix lösning för att digitalisera interna processer, möjliggöra kontoret på fickan, underlätta HR-processer samt skapa bättre medarbetardialog.

I augusti 2021 anslöt den erfarna småbolags-vd:n och näringslivsprofilen Therese Lundstedt till Colix som ny VD. Därefter har många unga talanger anslutit till bolaget. I maj började bolagets nya Produkt- och utvecklingschef Kristin Kaasen. Nu ansluter även Robin Westin.

Jag ser en fantastisk potential i både produkten och Colix team. Jag ser verkligen fram emot att få bidra med min erfarenhet och kompetens för att göra Colix appar till marknadens bästa, säger Robin Westin.

Robin Westin tillträder som Tech Lead i september.

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se