Colix Kristin Kaasen nominerad till Årets IT-kvinna 2022

Kristin Kaasen, Colix Utvecklings- och produktchef som är nominerad till priset Årets IT-kvinna. 
Foto: Michaela Thornström

Kristin Kaasen som är Produkt- och utvecklingschef samt del av den operativa ledningen på Colix är nominerad för priset Årets IT-kvinna i Linnéregionen. Priset ska uppmärksamma och premiera kvinnliga förebilder inom branschen och utmärkelsen ska tillägnas en kvinna som arbetar för inkludering och mångfald och som inspirerar fler tjejer och kvinnor till en karriär inom IT.

Vi är otroligt stolta över Kristins nominering och instämmer i att hon är en fantastisk förebild. Hon uppskattar och uppmuntrar allas olikheter, erfarenheter och olika kompetenser i det dagliga arbetet och arbetar proaktivt för att inspirera övriga företaget och icke-IT-medarbetare till att förstå IT bättre och med att få fler att förstå vikten av ett klokt och genomtänkt utvecklingsarbete. Kristins erfarenhet och nyfikenhet tar vår produkt, vårt IT-team och hela Colix framåt varje dag, säger Therese Lundstedt, VD Colix. 

Bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige visar att endast 30% av verksamma inom branschen är kvinnor. Syftet med utmärkelsen är att synliggöra och visa kvinnliga förebilder och att ge en grund som kan inspirera fler till en tech-relaterad karriär så att dagens dystra statistik kan ändras till det bättre.

– Jag älskar att jobba med IT och med produkter och tjänster som verkligen hjälper kunder och användare i vardagen. Under mina år i techbranschen har jag haft förmånen att jobba med många fantastiska team och roliga produkter så att få en sådan fin nominering som Årets IT-kvinna ser jag som en fantastiskt hedrande bonus, säger Kristin Kaasen, Produkt- och utvecklingschef Colix och nominerad till Årets IT-kvinna.

Ceremoni och prisutdelning är den 16 november och är en programpunkt under den digitala veckan i Linnéregionen 2022. Mer information finns på: https://www.digitalaveckan.se/arets-it-kvinna/

För frågor;

Therese Lundstedt
VD Colix
070-230 24 06
therese.lundstedt@colix.se

Kristin Kaasen
Produkt- och utvecklingschef Colix
072-454 23 69
kristin.kaasen@colix.se

Läs mer om Colix teknik och tekniska plattform här.