Colix tillsätter ny ledningsgrupp, rekryterar CFO och digital marknadsförare

Magnus Söderberg, ny CFO och Mikaela Andersson, ny digital marknadsförare

Colix har under det senaste året växt med antal kunder, tekniska förbättringar och stor ökning av antalet användare i kundernas appar. Förutom detta så har en ny ledningsgrupp tillsatts och vi växer i antalet medarbetare. Våra två senaste tillskott i företaget är vår CFO Magnus Söderberg och vår digitala marknadsförare Mikaela Andersson.   

För att kunna frigöra tid från VD har Colix rekryterat Magnus Söderberg som ny CFO på deltid. Magnus har lång erfarenhet som CFO för både stora och små företag, bland annat Urbangreen, Lively Wines och Nordic Takvård.  

Samtidigt som vårt varumärke blir allt mer känt och vi har en uttalad ambition är att arbeta modernt med främst digital marknadsföring och försäljning så har behovet vuxit sig större att även utöka vår marknadsnärvaro. Därför har vi under våren även investerat i vårt marknadsteam och har rekryterat Mikaela Andersson som digital marknadsförare, med ansvar för marknad och kommunikation. Mikaela har tidigare erfarenhet inom kundservice både i Sverige och utomlands och är examinerad från Linneuniversitetet inom företagsekonomi och affärsutveckling. 

Att få fylla på teamet med nya krafter och talanger på både ekonomi- och marknadssidan är inte bara otroligt roligt utan kommer också att ge oss mer kraft till fortsatt tillväxt, säger Therese Lundstedt, VD för Colix.  


Vårt lagbygge har tagit form under de senaste åren. Sedan 2021 är Therese Lundstedt VD, i maj 2022 började bolagets nya Produkt- och utvecklingschef Kristin Kaasen och i september samma år började Robin Westin som Colix Tech Lead. Även fler seniora systemutvecklare, kundansvariga och en Customer Success Manager har tillkommit i teamet i år. Idag består teamet av närmare 20 heltidsanställda.  

Colix har under våren även formerat en ny ledningsgrupp för att kunna utveckla det dagliga arbetet ytterligare. I ledningsgruppen ingår: 

Therese Lundstedt, VD 
Jens Collskog, stf VD 
Kristin Kaasen, Produkt- och utvecklingschef   
My Gustafsson, ansvarig för Kund & Produktion 
Hampus Johansson, ansvarig för Customer Success och eftermarknad  
Linn van der Hoek-Karlsson, Försäljningsansvarig  

Colix har stora tillväxtambitioner och till hösten kommer vi att växa ytterligare med fler medarbetare inom support, försäljning, mjukvaruutveckling och kundansvariga. Vi letar dock alltid efter fler kollegor, främst inom mjukvaruutveckling och till vårt försäljningsteam. Se våra lediga tjänster här