“Vi tjänade 100 000 kronor när vi köpte en Colix-app”

Bröderna Christian och Mattias Svensson, som driver de Växjöbaserade åkeriet C.S Fjärr AB, sökte efter en lösning för att enklare och mer effektivt kunna hantera sina bokningar av körningar. Efter att ha hört talas om andra åkerier som är nöjda Colix-kunder kände de att detta var en perfekt lösning även för C.S Fjärr. De samlar nu allt underlag för bokningar och fakturering i sin åkeriapp, underlag som förr försvann i mailen och glömdes bort att faktureras, detta har de tjänat hundratusentals kronor på. 

Christian var på besök hos oss på Colix och vi passade då på att intervjua honom om hur de använder sin Colix-app och hur appen har förenklat vardagen på företaget. 

Christian Svensson, C.S Fjärr AB och My Gustafsson, ansvarig för Kund & Produktion, Colix

Vilken är den mest använda funktionen i er åkeriapp? 

Vi använder dagligen vår åkeriapp till att registrera körningar. I appen finns ett formulär där vi fyller i vilken bil vi har använt, vem som har kört, lastning- och lossningsdatum, åt vilken kund som körningen var åt, adresser för lastning och lossning och övrig information som är viktig. Vi kan även bifoga bilder direkt i formuläret, exempelvis på fraktsedlar med underskrifter. Många kunder vill se en underskrift direkt, då det inte räcker med att man muntligt säger att det är lossat. Förr kunde det ta 2-3 veckor innan företaget fick sina underskrifter men nu har vi allt samlat och det tar bara någon minut att skicka underskrifterna till respektive kund.  


Hur använder ni underlaget när körningen sedan är genomförd? 

När körningen är gjord markeras den som genomförd och skickas in. Detta blir sedan underlag för faktureringen. I en översikt kan vi se vilka körningar som ska göras och vilka som redan är gjorda. Detta underlättar mycket så att vi inte dubbelbokar eller att någon körning glöms bort. Översikten används även vid fakturering, där kan jag se vilken bil som har kört, för vilket företag, summan med mera.  


Hur hanterar ni faktureringen i appen? 

Under fliken Fakturering finns alla inskickade formulär med körningar specificerade som Fakturerat eller Ej fakturerat. Där fyller jag i summa och kan exportera ut det som en Excel-fil. När jag sedan fakturerar körningarna fyller jag i att den är fakturerad och på så vis har jag allt fakturaunderlag samlat på ett och samma ställe och inget glöms bort, detta har jag tjänat hundratusentals kronor på. I listan syns alla körningar som ska faktureras och nu tar det bara någon minut att fakturera då jag inte längre behöver leta upp alla bokningar för körningarna i mailen med mera. 

Det är både enklare och snabbare nu och jag har tjänat in hundratusentals kronor.

Finns det någon funktion som du uppskattar lite extra mycket? 

En funktion jag uppskattar lite extra mycket är att jag även kan ladda ner en Excel-fil för att se hur mycket varje bil drar in vilket förr var väldigt svårt, då jag fick leta fram alla fakturor och förhand summera ihop vad varje bil drog in. Nu kan jag filtrera ut direkt i Admin-verktyget, vilken bil jag vill ha ut information om samt under vilken period och det tar mig bara några minuter. 


En sista fråga, vad förväntar du dig av Colix? 

Att det ska vara enkelt och lättillgängligt att nå er, vilket det är, ni svarar alltid snabbt och det är viktigt för oss! 

C.S Fjärr’s åkeriapp

Är du nyfiken på hur en åkeriapp skulle kunna byggas för ditt företag? Boka en demo så visar vi och berättar mer.