Hallands största byggbolag satsar på en Colix-app

Petersson & Hansson Byggnads AB eller PH Bygg som de också kallas är ett av Hallands största byggföretag. De har varit i branschen sedan 1963 och har idag ca 200 medarbetare och fortsätter att växa. På PH Bygg är man mån om medarbetarna, att de trivs och kan utföra sitt arbete på bästa sätt. Håller kontakten gör de numera genom sin Colix-app.

Vi har ställt några snabba frågor till Victoria Johansson som är personalansvarig på PH Bygg om varför de har en Colix-app och vad de använder den till.

 

PH Bygg

Varför kände ni att ni behövde en medarbetarapp?
Det är en utmaning att driva företag där alla medarbetare är utspridda på olika platser under arbetsdagarna. Vi hade helt enkelt svårt att få ut information till alla våra yrkesarbetare.

Vad använder ni er Colix-app till idag?
Vi förmedlar alla våra nyheter i bolaget genom appens nyhetsflöde, vi har en personalhandbok som är sökbar där alla medarbetare hittar svar på många av de frågor vi tidigare fick till oss på kontoret, medarbetarna anmäler sjukfrånvaro och vård av barn i appen, där finns även en kontaktlista till alla medarbetare med foto, vi tar in anmälningar till våra höstfester och liknande och under medarbetarnas egna sidor hittar de sina utbildningsbevis och anställningsavtal.

 

”Äntligen kan vi få ut information till alla medarbetare på ett modernt sätt”.


Hur kommer det sig att ni kom på tanken att skapa en app för PH Bygg?

Att vi köpte en app var en slump och är tack vare att Colix hörde av sig och ville visa hur en personalapp skulle kunna se ut. Då vi just då letade efter ett system som skulle kunna underlätta vår kommunikation med våra medarbetare så tänkte vi att detta verkar värt att titta vidare på. Nu är vi mycket nöjda med vårt val av en Colix-app.

Hur har emottagandet varit bland kollegorna?
Bara positivt! Lite krångel har det varit när alla skulle ladda ner apparna då vi har många olika telefonmodeller och medarbetare men nu är alla igång.

Vad är de största vinsterna med appen som ni uppnått?
Att vi äntligen kan få ut information till alla och att det känns modernt.

 

Psst…
Läs mer om hur ditt företag kan få er egen Colix-app med egen logotyp, färger och innehåll här

Inläggets författare

Therese Lundstedt

Therese är en prisad företagsledare, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Hon har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot och har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet. Ämnen hon även föreläser om. Therese är VD för Colix.

Boka en demo

Digitala tjänster och produkter som våra kan vara ganska svåra att förstå sig på. Därför visar vi dig gärna andra kunders mobilappar vi byggt. Det brukar vara det bästa för att ge dig en känsla för hur en app för dig och ditt företag skulle kunna se ut. En digital demo tar ca 15-30 minuter. Boka genom att fylla i formuläret eller genom att maila Linn direkt.

linn.karlsson@colix.se