Vi sprängde 100 miljoners-vallen

”Colix spränger 100 miljoners-vallen” kunde man i somras läsa på Breakit.se när de rapporterade om nyheten att vi genomfört en nyemission där vi tog in 15 miljoner kronor genom att bland annat välkomna ett 20-tal nya aktieägare till Colix och därigenom värderas till mer än 100 miljoner.

Höstens första fråga blir troligtvis då: vad händer nu då? 

 

 Jag kan tycka att det är tråkigt att den mesta rapporteringen om start ups och tillväxtbolag handlar just om värderingar och investeringsrundor. Självklart är nyheterna viktiga och indikerar vilka bolag som är på frammarsch men bolagsbyggande handlar ju om så mycket mer än det. Och det är ju mellan investeringsrundorna som det egentliga arbetet sker, det arbete som kommer visa på om bolaget blir en framgångssaga eller om det kommer att fisa ihop som en ballong i det dammiga hörnet efter kalaset.

För egen del är jag stolt över Colix värdering och över hur långt vi kommit under bolagets fem levnadsår. Men jag än mer taggad över att sätta igång arbetet nu i höst. Det är ju som sagt nu det gäller. Under våren lades mycket arbete på ramverksbyte och förbättringar av vår teknik och även på viss vidareutveckling av produkten. I höst har vi många nya förbättringar och nya tjänster på gång som ligger på skissbordet och just nu bollas med befintliga kunder så att de blir riktigt vassa.

Vi har även rekryterat hela fem nya stjärnor till medarbetare som kommer att stärka upp vårt IT-team, vårt kundteam och vår kundsupport. Både befintliga och nya kunder kommer alltså att bli ännu bättre bemötta och hanterade i höst.

När ett bolag växer så snabbt som Colix gör ändras även min vardag som VD ofta. I höst kommer jag att lägga mer av min tid på teamet som nu börjar bli stort. Prio 1 är att hålla fast vid vår snabba, entreprenöriella och kundbesatta kultur (må den aldrig försvinna!) men också att hjälpa alla medarbetare att utvecklas och känna sig trygga i att hela tiden kunna komma med förbättringsförslag och idéer. Det är så vi håller oss på tå och bäst i klassen.

Vår nyemission gör det möjligt för oss att gasa och bygga bolag i ett par år till efter vår vision. Därefter behöver Colix vara större än idag och stabiliserat sig på vissa områden och i större utsträckning vara lönsamt eller ha möjlighet att nå lönsamhet. Fram till dess ligger stort fokus på att fila till det sista på vår produkt som gör den mer än relevant för varje kundsegment vi approcherar och att alltid, alltid lyssna på våra kunder vad de vill ha, saknar och drömmer om. Utan våra kunder är vi aldrig någonting. Lika läskigt som viktigt och kul.

Snart blir det åter full fart här på Colix HQ när alla härliga kollegor ramlar in med fräknar på näsan och med rövarhistorier att berätta från semestern som gått. Jag längtar efter dem och efter att bygga ett bolag tillsammans med varenda en av dem som är värdigt vår 100-miljonersvärdering och mer ändå. Att skörda segrar och nå framgång tillsammans är ju något fantastiskt och något som mitt team är värda att få vara med om.

I höst fortsätter vi vår strävan och jag är tacksam över att få stå i fören.

/Therese

PS. Vill du också bygga bolag med oss? Här hittar du våra lediga tjänster. Läs, tipsa, sök – kom och jobba med oss!

Inläggets författare

Therese Lundstedt

Therese är en prisad företagsledare, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Hon har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot och har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet. Ämnen hon även föreläser om. Therese är VD för Colix.