Vi söker: Business Owner

Colix är ett snabbväxande SaaS-bolag som växer så det knakar både sett till antalet kunder, våra intäkter och antalet medarbetare. Vi har sagt det förut men det stämmer fortfarande: Vi har en spännande tid framför oss!  

Som Business Owner hos oss kommer du få möjligheten att ta ett stort ansvar och ingå i ett team där alla är dedikerade att skapa produkter som ger oss Sveriges mest nöjda mjukvarukunder.  Rollens titel kan vara svårtolkad så läs gärna mer om vad det betyder just för oss. Vi tror på att hitta rätt person snarare på att checka av ett exakt CV. Så frågan är om du tycker att beskrivningen känns spännande och om du blir nyfiken? 


Om rollen 
 

Du kommer att ansvara för egna affärsområden/projekt/kunder/uppdrag som oftast ligger i gränslandet mellan teknik och kund. Det kan exempelvis handla om att ansvara för produkter vi utvecklar tillsammans med våra partners. Därför är din förmåga att omsätta kunders behov, önskemål och krav till görbar teknik, att dessutom kunna förklara detta excellent i både tal och skrift och att löpande hålla partnern nöjd och uppdaterad en viktig del av ditt uppdrag.  

Du kommer vara en viktig nyckelperson för företaget och i ditt uppdrag förväntas du hjälpa och stötta kollegorna i både Utvecklings- och vårt Kund & Produktions-team och att tillsammans med vår produkt- och utvecklingschef driva relevanta frågor.  

Du kommer att vara med om att både forma och förbättra våra produkter och processer med stor möjlighet att tänka nytt. Vi söker därför dig som är erfaren, trygg i din kunskap, vill ta ett stort ansvar, får saker att hända och välkomnar förändring. Vi är en slimmad och platt organisation där alla bidrar på alla plan. 


Vem söker vi?  

För att du ska trivas i den här rollen måste du brinna för att jobba med kunden i fokus och med fantastiska lösningar som är både snygga och enkla att använda. Vi tror att du har minst 5 års erfarenhet som Business Owner, projektledare eller liknande. Kanske har du en liknande tjänst idag eller så är detta en möjlighet till nästa steg i karriären för dig?  

Exakt bakgrund är inte det viktigaste men vi vill att du:  

 • Har vana av att jobba i gränslandet mellan teknik och kund 
 • Är en hejare på att bygga relationer och hitta positiva samarbeten 
 • Har marknads- och affärskompetens nog för att förstå vad som skapar kundnöjdhet och attraktionskraft 
 • Är van att projektleda och förmåga att skapa förtroende både internt och externt 
 • Har en hög teknisk förståelse och ett gediget teknikintresse 
 • Har vana av att tänka och arbeta affärsmässigt 
 • Har jobbat med/använt många olika system/mjukvarutjänster 
 • Har erfarenhet kring att tänka och applicera användarvänlighet 


Vi tror att du tidigare har jobbat som projektledare, administratör eller med kundkommunikation, att du är van att facilitera och med att hålla många bollar och många projekt samtidigt igång.

 

 Vi tror även att du: 

 • Är självgående, kommunikativ och du blir motiverad av förbättringsarbete 
 • Är en problemlösare, tänker nytt och beskrivs som noggrann i ditt arbete  
 • Har ett genuint intresse för senaste tekniken och ser omvärldsbevakning som en del av din vardag 
 • Alltid håller deadlines  
 • Gillar att utmana dig själv såväl som att utmana dina kollegor 
 • Är en genuin lagspelare, en passionerad utvecklare och inte är rädd för att kavla upp ärmarna och köra 
 • Inte är rädd för att ställa frågor och söka hjälp från kollegor trots att du är självgående och driven 
 • Kommunicerar och samarbetar som ett proffs 
 • Är en riktigt trevlig person 

 

Om Colix 

Att Colix växer och har stora ambitioner gör att det finns stora möjligheter att både utvecklas personligt och professionellt genom nya utmaningar hos oss. För den som satsar finns här stora karriärmöjligheter. Vi har alltid kul på jobbet och är ett bolag med massor av energi där det händer roliga saker varje dag. Vi erbjuder gemensam träning på arbetstid, mycket skratt och inte minst drivna, nyfikna och är, om vi får säga det själva – fantastiska kollegor. 

Vi är ett ungt, snabbväxande och modernt Saas-bolag som är grundat och finns i Växjö. Vi har utvecklat en unik mjukvaruplattform som är basen i ett flertal olika mobilappar och andra lösningar vi utvecklar för våra kunder som idag är hundratals inom olika branscher. Inför framtiden är planen att växa rejält och vi vill därför få flera nya kollegor. Idag är vi närmare 25 heltidsanställda på vårt kontor som återfinns i Växjö Linneaus Science Parks fräscha och moderna lokaler på universitetsområdet i Växjö. Vi är lika många kvinnor som män med olika erfarenheter och bakgrund.  

I teamet återfinns erfarna IT-entreprenörer, företagsledare och en bevisat duktig ledare som Produkt och utvecklingschef som blir din närmsta chef.  

Mer info om Colix finns här.

Redo för att bli en del av Colix?  

Maila ditt CV och ett mail där du berättar mer om dig själv till vår VD Therese. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss:  

Therese Lundstedt, VD: therese.lundstedt@colix.se eller 0702-30 24 06