Den digitala träningskedjan

Idrottskliniken startade redan 1990 och har idag fyra träningsanläggningar och närmare 70 anställda. De valde nyligen att bli mer digitala och att göra det lättare att nå alla anställda och timanställda genom att ta fram en medarbetarapp tillsammans med Colix. Idag slipper de all pappershantering och krångliga mailutskick och har fått en smidigare vardag.

Vi har ställt fyra snabba frågor till Saara Karhunen som är verksamhetsansvarig på Idrottskliniken om hur de använder sin medarbetarapp och hur det fungerar.

Linn Van der Hoek-Karlsson, kundansvarig på Colix och Saara Karhunen, verksamhetsansvarig på Idrottskliniken.

Varför behövde ni en app?
Vi är idag många medarbetare och som dessutom är utspridda på olika arbetsplatser så att göra det enklare att kommunicera var en viktig aspekt. Dessutom sköttes det mesta via penna, papper och med väldigt många utskrifter tidigare. Jag tyckte att vårt arbetssätt var krångligt och gjorde det svårt att överblicka vad som var gjort och i ordning. Att hitta ett digitalt och enkelt sätt kändes viktigt för att komma till ordning med allt detta.

Vad använder ni er medarbetarapp till idag?
Vi använder appen för att dela mötesprotokoll, informera om mötestider, vi delar alla policies och avtal med medarbetarna. Alla arbetspass tidsrapporteras även i appen.

Ett särskilt smidigt användningsområde är också att de timanställda enkelt kan byta pass med varandra i appens chatt utan att ledningen behöver vara inblandad, vilket gör det enklare för alla.

 

”Nu slipper vi sköta verksamheten med papper och penna och har allt samlat på ett och samma ställe

Vilka skillnader har du sett i vardagen nu när ni är mer digitala och har en egen app?
Det gör det mycket enklare för mig som verksamhetsansvarig i vardagen. Tidigare skickade jag många mail varje dag och det var inte alltid lätt att komma ihåg vilka av medarbetarna som hade informerats. Nu när vi har allt samlat på ett och samma ställe, kan använda nyhetsflöden och pushnotiser så blir det ju så mycket smidigare.

Hur har samarbetet med Colix fungerat?
Det var väldigt smidigt att komma igång med samarbetet och skapa en färdig app som är skräddarsydd just för oss. Nu när appen är igång så får vi snabb och bra återkoppling från kundsupporten så samarbetet har fungerat kanon.

Läs mer om Colix appar för HR och medarbetare här