Låt er Colix-app minska julstressen

November är här och julen närmar sig med stormsteg. Det som innebär ledighet för många medarbetare innebär extra mycket administration och planering för företagens ledningar och administratörer. Vi vill därför tipsa er om några funktioner i er Colix-app som kan underlätta arbetet för er.

För att inte addera extra stress så hjälper vi er gärna att lägga in de delar som ni önskar i er app men hör av er så snart som möjligt till vår Colix-nisse på jesper.axelsson@colix.se så har vi era juldelar uppe i appen på nolltid!

 

1. Låt alla ansöka om julledighet i appen

Att ta emot ledighetsförfrågningar via sms, mail, rop i korridoren, osv gör situationen ofta förvirrande. Har ni ännu inte ett ledighetsansökningsformulär i er app för detta är det ett bra tips. Låt medarbetarna skicka in sina önskemål – en pushnotis via mail går till närmsta chef. Det kan vara en smart idé att skapa ett unikt formlär för just ledigheten över jul och nyår för uppföljningens skull. När alla har önskat sina lediga dagar kan administratören/chefen dra ut alla önskemål som inkommit i en och samma excelfil för att därefter planera ledigheterna, jourer osv.

2. Julfesten – vilka kommer?

Enklaste sättet att ta emot anmälningar till julfesten, glöggminglet eller julfrukosten är genom ett anmälningsformulär i appen. På så sätt får du även in alla deltagare och ev. allergier på ett och samma ställe. Du kan exportera alla svar till en excelfil för att enkelt få en överblick och för att få fram en lista du även kan sända vidare till restaurangen eller andra arrangörer.

3. Checklista inför ledigheten

Har ni några viktiga Att göra-punkter inför julledigheten så kan ni även lägga in dessa i appen så att alla medarbetare inte glömmer att exempelvis tidsrapportera för december innan de går på ledighet, lägger till ett autosvar på sin mail, går igenom fordonen, osv.

4. Håll alla på gott humör genom nyhetsflödet

November och december är några av årets tuffaste månader när det kommer till att hålla alla medarbetare på gott humör och motivationen hög. En bra intern kommunikation kan hjälpa till att sprida både lugn men även för att pusha på alla att genomföra alla rutiner och processer som ni vill att era medarbetare ska sköta ända in i årsskiftet inför eventuella revisioner och annat som ofta dyker upp i början av det nya året. Till både ris, ros och skratt rekommenderar vi att ni använder nyhetsflödet till.

Tips på inlägg i nyhetsflödet:

  • ”Nu vill vi tacka er för allt er slit i år och bjuda in till julfest” (med länk till anmälningsformuläret)
  • Varför inte ett glatt Måndagsinlägg varje måndag året ut för att önska alla en fin vecka?
  • Humor fungerar alltid och ett gott skratt förlänger livet. Vi slår ett slag för Fredags-Fräckisen eller Fredags-skämtet!
  • Påminn om viktiga rutiner och varför inte lotta ut en Trisslott, en chokladask eller annat till dem som är snabbast eller dem som skött sina rutiner bäst under en viss period.
  • Att summera året och önska alla en God Jul och ett Gott nytt år ska man inte heller underskatta. Ett tips är att göra det i form av en liten video (går att filma sig själv med mobiltelefonen) – då kan man också bli lite extra personlig.

Hur gör du för att få in dessa delar i din app?


1. Julledighet

Hojta till jesper.axelsson@colix.se så lägger vi in vårt färdiga julledighetsformulär i er app.

2. Julfest
Om du vill ha ett julfestformulär mailar du jesper.axelsson@colix.se
Glöm inte att du måste skicka oss informationstexten, datum, tider och ev. andra tillägg du vill informera om eller samla in.

3. Checklista inför ledighet
Om du vill lägga in en checklista inför ledighet så mailar du jesper.axelsson@colix.se och berättar vilka punkter du vill ha med i er lista. Denna kan ni ju dessutom använda året om!

4. Nyhetsflöde
Har ni inget nyhetsflöde i er app idag kan ni hojta till jesper.axelsson@colix.se så ser vi till att bygga ett sådant.

Har ni ett nyhetsflöde idag som behöver väckas till liv. Inspireras av idéerna ovan – tuta och kör!

Inläggets författare

Therese Lundstedt

Therese är en prisad företagsledare, bland annat utsedd till Framtidens kvinnliga ledare. Hon har genom åren drivit flertalet bolag som VD och som styrelseledamot och har stor erfarenhet från att driva tillväxt, digital försäljning, förändringsarbete, ledarskap och hållbarhet. Ämnen hon även föreläser om. Therese är VD för Colix.