Systemtestare, QA och produktspecialist till snabbväxande SaaS-bolag

På Colix har vi en spännande tid framför oss, samtidigt som vi hela tiden förbättrar och utvecklar vår produkt så växer vår kundstock och vårt varumärke blir alltmer känt. Vi söker därför dig som gillar att få ta mycket och ett brett ansvar och som gillar att din roll glider över flera olika områden och uppgifter. Rollen kommer att vara en blandning av systemtestare, kvalitetsansvarig, produktspecialist, applikationsspecialist och projektledare. Kär roll, har många namn helt enkelt.

Teamet
Hos oss kommer du få möjligheten att ta ett stort ansvar och ingå i ett kunnigt och engagerat utvecklingsteam där alla är involverade i hela produktutvecklingsprocessen – hela vägen från kundens behov till produktion. I teamet återfinns fullstack-utvecklare, UX-designers och produktägare. Erfarna IT-rävar mixas med yngre talanger och vi har alltid högt i tak där alla hjälper och stöttar varandra.

Din roll
Du kommer att vara involverad hela vägen från genomgång av krav och kundens behov till löpande testning under utvecklingsfasen, för att slutligen testa av systemet innan leverans till våra kunder. Tillsammans med teamet ansvarar du för den övergripande kvaliteten och för att ta vår produkt till nästa kvalitetsnivå med hjälp av både automatiserade och manuella tester. Både IT-team, kundsupport och kundansvariga finns nära till hands både för att stötta vid frågor, samt att löpande åtgärda det som hittas vid testning.

Den största delen av vår testning idag består av exploratory/utforskande testning, men vi ser gärna att du är med och driver utveckling av testning, och i viss utsträckning även skriver testfall.

I rollen förväntas du ha stort intresse och förståelse för mjukvaruutveckling, och tillsammans med produktägare och kundansvariga stötta upp vid felsökning och hantering av incidenter och buggar i produktion.

Då detta är en ny roll hos oss finns det stora möjligheter att själv driva och påverka utformningen av rollen.

Vem söker vi?
Du får gärna vara junior och en driven talang som har jobbat några år på ett IT-företag och trivs med att ha både tekniken och kunden i fokus. Kanske har du en liknande tjänst idag eller så är detta en möjlighet till nästa steg i karriären för dig? Vi tror att du vill komma mer till din rätt, få mer ansvar på ett mindre företag och tycker att det känns spännande att axla en roll hos ett snabbväxande bolag som Colix.

Vem är du?

Vi tror att du:

 • Är kommunikativ och behärskar både svenska och engelska flytande.
 • Har tidigare erfarenhet från systemtest, produktutveckling, teknisk support eller liknande.
 • Gillar ordning och reda och är duktig på att skapa struktur och på att arbeta systematisk.
 • Är en problemlösare och beskrivs som noggrann i ditt arbete.
 • Är driven, tar egna initiativ och har förmågan att söka information på egen hand.
 • Är nyfiken, självgående, tar stort eget ansvar och gillar det.
 • Gärna jobbar självständigt men är ett proffs på samarbete.
 • Trivs i situationer och i företag med högt tempo.
 • Tycker att förändring är spännande och kul.
 • Är riktigt bra på att i skrift och är duktig på att uttrycka dig precist och tydligt.
 • Har ett stort och genuint intresse för teknik.
 • Är en riktigt trevlig person
 • Gillar att utmana dig själv såväl som att utmana dina kollegor

Hur är det på Colix?
Colix är ett tillväxtbolag med fler än 200 kunder i flera olika kundsegment. Vi är idag närmare 20 kollegor. Vi växer mer än 100 procent årligen och har stora ambitioner. Det betyder att det finns stora möjligheter att både utvecklas personligt och professionellt genom nya utmaningar hos oss. För den som satsar finns här stora karriärmöjligheter. Vi har alltid kul på jobbet och är ett bolag med massor av energi där det händer roliga saker varje dag. Vi erbjuder gemensam träning på arbetstid, mycket skratt och inte minst drivna, nyfikna, och om vi får säga det själva – fantastiska kollegor.

Mer om Colix
Colix Systems är ett ungt, snabbväxande och modernt Saas-bolag som är grundat och finns i Växjö. Vi har utvecklat en unik mjukvaruplattform som är basen i ett flertal olika mobilappar och andra lösningar vi utvecklar för våra kunder.
Vårt kontor som återfinns i Videums fräscha och moderna lokaler på universitetsområdet i Växjö. Vi är dessutom lika många kvinnor som män med olika erfarenheter och bakgrund. I teamet återfinns erfarna IT-entreprenörer, företagsledare och ledare inom IT-sektorn.

Redo för att bli en del av Colix?
Vi intervjuar löpande till denna tjänst så maila ditt CV och ett mail där du berättar mer om dig själv till vår Produkt- och Utvecklingschef Kristin så snart som möjligt. Sista ansökningsdatum är den 8 januari.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss.

Kristin Kaasen, kristin.kaasen@colix.se eller 072-454 23 69.